Stuur een Email bericht Log in

U I T   E I G E N   W E R K P L A A T S

steigerhout meubelen

Deel deze pagina op facebook  

Uit eigen werkplaats geeft steigerhout een extra dimensie.

Steigerhout, wat is het:
Steigerhout meubelen worden gemaakt van nieuwe of oude steigerplanken. Steigerplanken komen van de Lariks boom, het is een zachte naaldhout soort. Het hout van deze boom heeft een lange vezel en laat zich gemakkelijk schuren. De planken zijn ongeveer 3cm dik en 20cm breed. De dikte en breedte kan echter verschillen. De door ons gebruikte steigerplanken zijn 5 meter lang en gebekt en geband aan beide uiteinden. Deze gebekt en gebande uiteinden worden daar waar mogelijk gebruikt in de door ons vervaardigde meubelen om deze een unieke uitstraling te geven.


Steigerhout is zeer geschikt om te verwerken tot tuinmeubelen, daar het duurzaam, gemakkelijk te bewerken en onderhoudsvrij is. Het hout droogt sneller dan andere, hardhoutsoorten welke ook gebruikt worden bij vervaardiging van tuinmeubels. Nieuwe steigerplanken komen vers van de zagerij, oude steigerplanken zijn gebruikt op steigers in de bouw, vandaar dat deze planken in de volksmond bekend zijn als steigerhout. Nieuwe steigerplanken zullen na verloop van tijd wat vergrijzen.

]Steigerhout voor binnen en buiten:
Ben je toe aan een nieuw interieur? Overweeg dan z├ęker de aankoop van meubelen van steigerhout.
De meeste mensen kennen steigerhout vooral van het materiaal dat in de bouwsector wordt gebruikt voor de bouw van steigers. De laatste jaren is dit materiaal ook populair bij de productie van tuinmeubelen en nu zijn de meubelen binnen aan de beurt.

Meer en meer gaan de meubelen van steigerhout van buiten naar binnen. Denk aan bedden, kapstokken, spiegels, lampen, servieskasten, badkamermeubelen, bureaus en noem maar op.
Het meeste steigerhout, weerstaat uitstekend allerlei temperatuurschommelingen. Bij een lage luchtvochtigheid zullen de meubels krimpen, en bij een hoge luchtvochtigheid zullen ze uitzetten. Dat heeft echter geen invloed op de uitstraling of kwaliteit. Integendeel, de werking van het hout maakt het geheel nog mooier.


Eigenschappen van nieuw steigerhout:
JontiWorks.nl verkoopt alleen steigerhout meubelen gemaakt van nieuw steigerhout, dus geen gebruikte delen!
Nieuw steigerhout is lichter van kleur, het lijkt een beetje op grenen. Het zijn verse planken direct van de zagerij en werken iets meer dan oud steigerhout. Meubelen van nieuw steigerhout worden veelal behandeld met een beits of dekkende verf. Nieuw steigerhout is iets ruwer dan oud steigerhout.


Op maat of standaard, alles kan!
In overleg met u kunnen wij maatwerk steigerhout meubelen leveren welke volledig zijn afgestemd op uw wensen.
Aan de constructie, de duurzaamheid en de afwerking wordt door ons veel aandacht besteed.


Onderhoud van steigerhout tuinmeubelen:
Steigerhout tuinmeubelen kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden met een borstel, eventueel met een vochtige doek.


Steigerhout meubelen zijn duurzaam!
Daar de Lariks boom een snelgroeiende boomsoort is welke ook in Europa groeit is het een groene keuze voor uw steigerhout meubelen.
Hout van de lariks boom hoeft niet chemisch te worden behandeld om de weersinvloeden te kunnen weerstaan.
Ook is steigerhout is een goed alternatief voor tropische houtsoorten.

Bezoek onze webshop: www.Desteigerhoutshop.nl.

Al onze producten worden vervaardigd door www.uiteigenwerkplaats.nl.